Triatlon

Descriere generală

Participanții la proba Triatlon NU trebuie să fie înregistrați la un club sportiv.

Triatlonul se va desfasura astfel:
-Prima proba este proba de inot in Lacul Colibita, cu startul din vecinatatea Pensiunii Arinis si sosire la Cabana Schreiner. Proba va fi de 1500 m lungime, participantii traversand doua lungimi cu unghi de ~100 grade pana la Cabana Schreiner.
-A doua proba este proba de ciclism montan, cu startul de la Cabana Schreiner, pana pe Barajul Colibita, traversand Barajul si continuand urcarea de pe partea sudica a lacului, pe Drumul Forestier Slatinita pana la intersectia cu Drumul Forestier Panulet. Biciclistii vor continua pe drumul din dreapta, care urca pana la intersectia cu Drumul Forestier Taul Zanelor si se urmeaza drumul pana la intersectarea cu traseul de ultramarathon, care se va parcurge pana in Poiana Prislop.
– A treia proba, cea de alergare, are punct de start din Poiana Prislop, de unde se va urca accentuat prin padure de molid aproximativ 2 km pana in Poiana Dalbidan, unde ne aflam pe drumul istoric Maria Theresia, urmand o coborare accentuata pana in Poiana Terha si mai apoi o urcare scurta, de aproximativ 800 de metri lungime pana pe Varful Buba (1670 m). Prin padurea de molid se coboara apoi in doua poieni apropiate, Poiana Ciunga Vadanei (1406 m) și Poiana Prelucilor (1265 m). De aici începe urcarea spre Varful Cornului (1502), care nu se atinge, traseul intrand pe o alta curba de nivel. Pe urmatorii 1,5 kilometri se coboara usor prin padure, pana intr-o poiana cu o stana. Urmeaza o noua coborare usoara si o scurta urcare, care conduc la Cantonul Silvic Tihuta Colibita – finish-ul concursului.

Regulament

ZONA DE START/SOSIRE
Lacul Colibita – Canton Silvic Piatra Fintanele-Colibita
Distantele de concurs stabilite sunt:
Inot 1500m – Ciclism 22,75 km – Alergare 14,65 km.
Probele decurg una după celalaltă, fara oprire.
REGULI GENERALE
-Adeverinta medicala (CLINIC SANATOS; APT PENTRU ANDURANTA) – ramane in posesia organizatorilori
-Pentru proba de inot concurentii trebuie sa fie prezenti cu cel putin 30 minute inaintea startului
-Daca temperatura apei este sub 24°C, inotatorii pot folosi echipament neopren
-Echipamentul minim pentru proba de inot: slip, casca de inot, ochelari de inot
Este OBLIGATORIE trecerea pe la toate punctele de control, traseul trebuie sa fie PARCURS IN INTREGIME, orice “taiere” sau “scurtare” aduce descalificarea concurentului;
Numarul de concurs va fi purtat obligatoriu: pentru inot va fi trecut cu markerul pe casca; pentru bicicleta se va pozitiona cu bratarile pe care le aveti in kit, pe ghidonul bicicletei; pentru alergare se va purta peste bust, in fata. Participantii sunt obligati sa respecte toate indicatiile primite de la organizatori sau de la voluntari pe tot parcursul desfasurarii competitiei.
Cipul de cronometrare se va purta obligatoriu pe tot parcursul cursei, la incheietura mainii sau la glezna. Participantii sunt raspunzatori de predarea cipului de concurs la finalul competitiei, in acceasi stare in care l-au primit.
Rezultatele sunt clasificate in functie de timpul total al celor trei probe. Pentru participantii in echipa, cipul de cronometrare va reprezenta de fapt stafeta. Acesta va fi preluat/cedat, pe rand, de catre inotator, biciclist, alergator.
Organizatorii isi iau dreptul de a descalifica orice concurent care nu respecta regulile concursului sau care are un comportament lipsit de fair-play. Competitia are un caracter sportiv. Orice initiativa “non fairplay” atrage dupa sine eliminarea competitorului sau a echipei reprezentate de competitor.
CONDUITA LA PROBA DE NATATIE
Reguli Generale:
– Atletii pot folosi orice fel de mişcare pentru a se propulsa în apa; de asemenea, acestia pot sa bata apa sau sa pluteasca
– Atletii trebuie să respecte cursul de inot dat
– In caz de urgenta, atletii trebuie sa ridice o mana deasupra capului si sa strige dupa ajutor
Odata ce au primit ajutor din partea organizatorilor, atletii trebuie să se retraga din competitie.
Echipament ilegal
Atletii nu au voie sa foloseasca sau sa poarte:
-echipamente de propulsie artificiale
-echipamente de flotatie
-manusi sau sosete
-doar partea inferioara (pantalonii) a costumului de inot
-costume de inot cand acest lucru este interzis
-costume de inot necertificate
-masca cu tub
CONDUITA LA PROBA DE CICLISM
Reguli generale:
Atletul nu are voie sa:
-blocheze alti atleti
-conduca bicicleta la bustul gol
-avanseze fara a fi în posesia bicicletei
Echipamentele
Bicicletele trebuie să aiba urmatoarele caracteristici:
Cadrul bicicletei va avea forma traditionala, adica va fi constituit dintr-un triunghi principal format din trei elemente tubulare drepte sau conice (care pot fi rotunde, ovale, plate, in forma de lacrima sau alta forma in sectiune transversala) astfel incat forma fiecarui element sa cuprinda o linie dreapta. Elementele cadrului vor fi montate astfel incat punctele de intersectie vor respecta urmatorul tipar: teava superioara a cadrului leaga partea superioara a gatului cadrului cu partea superioara a tevii seii; teava seii (din care se va plungi tija cu postul de sezut) se va uni cu butucul pedalier; teava inferioara a cadrului va uni butucul pedalier cu partea inferioara a gatului cadrului. Triunghiul din spate va fi format din segmentul inferior al triunghiului posterior al cadrului, segmentul superior al triunghiului posterior al cadrului si teava seii, cu segmentul superior al triunghiului posterior al cadrului ancorat de teava seii la puncte aflate în limitele stabilite pentru înclinatia tevii superioare a cadrului. Inaltimea maxima a elementelor va fi de 8 cm, iar grosimea minima de 2.5 cm. Grosimea minima va fi redusa la 1 cm pentru segmentul inferior şi segmentul superior al triunghiului posterior al cadrului. Grosimea minima a elementelor furcii din fata va fi de 1 cm; acestea pot fi drepte sau curbate. Raportul maxim al oricaror două dimensiuni în sectiune ale oricarui tub este de 1:3.

Verificarea bicicletelor:
Va avea loc o verificare a bicicletelor la punctul de verificare, în Zona de Tranzitie inaintea
competitiei. In timpul Instructajului Atletilor, atletii pot cere permisiunea sa faca modificari, daca este necesar, pentru a respecta regulamentul.

CONDUITA LA PROBA DE ALERGARE
Reguli generale
Atleţii:
-vor merge sau alerga
-vor purta numarul oficial de cursa
-nu se vor deplasa tarandu-se
-nu vor alerga cu bustul gol
-nu vor alerga fara pantofi sau cu picioarele goale pe nici o portiune a traseului
PROPRIE RASPUNDERE
Fiecare participant isi asuma in intregime raspunderea pentru participarea la competiția Via-Maria-Theresia si va semna o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Organizatorii nu sunt responsabili pentru accidentari/ situatii de urgenta/ retrageri din concurs sau orice alte incidente suferite de catre un participant pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului. Concurentii sunt obligati sa furnizeze informatii corecte la inscrierea la triatlon (varsta, nivel de pregatire, etc), organizatorii nu sunt obligati sa verifice autenticitatea acestor informatii. In cazul in care sunt descoperite informatii false care au fost furnizate de catre un participant, acesta va fi descalificat. Asistenta medicala din timpul desfasurarii curselor la toate probele este asigurata de ambulanta dotata corespunzator si personal medical calificat. Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la competitia Via-Maria-Theresia.
Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale si se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor si castigatorilor la prezenta competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament si legislatiei in vigoare.
Contestatiile legate de rezultatele finale se pot depune in scris prin e-mail la adresa : asociatia@tasuleasasocial.ro, si vor fi solutionate in 24 de ore de la depunere. Contestatii se admit pana la maxim 12 ore de la expunerea rezultatelor finale.