SEMIMARATON
SEMIMARATON
SEMIMARATON
VIA-MARIA-THERESIA

Startul va fi de la fostul bloc de exploatare minieră (Colibița), zona Valea Colbul, din spatele căruia se intră pe marcajul cu triunghi albastru și alergătorii vor parcurge aproximativ 5 km până în Vârful Bistriciorul. Poteca urcă destul de accentuat pe un picior împădurit, traversând mai multe poieni și păduri de molid, ajungând la cabana Salvamont.

De aici se continuă pe urcușul destul de accentuat al versantului și se ajunge pe creastă într-o mică șa, de unde ne orientăm pe culmea din stânga, ajungând pe Vârful Bistriciorul (1.990 m). Din Vârful Bistriciorul se coboară în șaua Bistriciorului având în față Vârful Străcior (1.963 m), unde întâlnim marcajul de creastă care vine din Pietrosul Călimani (2.100 m) și continuă pe drumul care duce la Vârful Străcior. Traseul continuă către nord-vest, se ajunge într-un loc mai plat, fiind urmat de o urcare ușoară înspre Vârful Viisorul. Se continuă pe traseul marcat cu bandă roșie, care ne duce în Poiana Dălbidan, unde ne aflăm pe drumul istoric Maria Theresia, urmat de o coborâre accentuată până în Poiana Terha și mai apoi o urcare scurtă, de aproximativ 800 de metri lungime până pe Vârful Buba (1.670 m). Prin pădurea de molid se coboară apoi în două poieni apropiate, Poiana Ciunga Vădanei (1.406 m) și Poiana Prelucilor (1.265 m). De aici începe urcarea spre Vârful Cornului (1.502), care nu se atinge, traseul intrând pe o altă curbă de nivel. Pe următorii 1,5 kilometri se coboară ușor prin pădure, până într-o poiană cu o stână. Urmează o nouă coborâre ușoară și o scurtă urcare, care conduc la finish line-ul concursului, în apropierea Cantonul Silvic din Piatra Fântânele.

Traseul de semimaraton este considerat ca fiind dificil, datorită unor porțiuni stâncoase și a diferenței de nivel de aproximativ 1.470 m cumulată.

DISTANȚE ÎNTRE PUNCTELE DE CONTROL
Start - P01: 3,6 km
P01 - P02: 1,9 km (5,5 km)
P02 - P03: 3,7 km (9,2 km)
P03 - P04: 7 km (16,2 km)
P04 - Sosire: 5,3 km (21,5 km)

Fiecare punct de control dispune de apă și gustări. Este necesar ca fiecare participant să treacă prin fiecare punct de control. Orice evitare a lor atrage descalificarea. După înregistrare, vă rugăm să vă asigurați că ați completat și aduceți cu dumneavoastră declarația atașată.