MARATON
VIA-MARIA-THERESIA

Startul va fi de la fostul bloc de exploatare minieră (Colibița), zona Valea Colbul. De aici se continuă pe la Tăul Zânelor, pe poteca turistică, apoi până în Căldarea Bistriciorului. După urcarea Vârfului Bistricior se intersectează marcajul de creastă, bandă roșie, însoțit bineînțeles de marcajele specifice competiției, și se vor urma aceste marcaje în direcția Vârfului Strunior (pe unele hărți Străcior) care se urcă de asemenea.

Traseul intră la umbra pădurii de molid, printr-o urcare relativ scurtă, dar pe teren mai accidentat, continuând apoi pe făgașul lin al curbei de nivel, până în Poiana Piciorul Ilei. Se revine curând pe curba de nivel, prin pădurea de molid, pe sub vârful Străcior. După aproximativ 1,5 kilometri se ajunge în Poiana Strunior (1.650 m), iar după traversarea poienii se reintră în pădurea de molid, tot pe curba de nivel. Pe parcursul următorilor patru kilometri poteca nu înscrie diferențe de nivel semnificative, terenul fiind relativ plat. Traseul ajunge deasupra poienii Dălbidan, spre care se coboară. Coborârea continuă apoi până în Poiana Terha, după care urmează o urcare scurtă, de circa 800 de metri lungime până pe vârful Buba (1.670 m). Prin pădurea de molid se coboară apoi în două poieni apropiate, Poiana Ciunga Vădanei (1.406 m) și Poiana Prelucilor (1.265 m). De aici începe urcarea spre vârful Cornului (1.502 m), care nu se atinge, traseul intrând pe o altă curbă de nivel. Pe următorii 1,5 kilometri se coboară ușor prin pădure, până într-o poiană cu o stână. Urmează o nouă coborâre ușoară și o scurtă urcare, care conduc la finish line-ul concursului, în apropierea Cantonul Silvic din Piatra Fântânele.

DISTANȚE ÎNTRE PUNCTELE DE CONTROL
Start - P01: 6,1 km
P01 - P02: 4,9 km (11 km)
P02 - P03: 5,8 km (16,8 km)
P03 - P04: 7,5 km (24,3 km)
P04 - P05: 4,2 km (28,5 km)
P05 - P06: 7 km (35,5 km)
P06- Finish: 5,3 km (40,8 km)

Fiecare punct de control dispune de apă și gustări. Este necesar ca fiecare participant să treacă prin fiecare punct de control. Orice evitare a lor atrage descalificarea. După înregistrare, vă rugăm să vă asigurați că ați completat și aduceți cu dumneavoastră declarația atașată.