Acest regulament se aplică pentru competiția Via Maria Theresia Ediția 7.0, 21 august 2021, organizată de Asociația Tășuleasa Social.
Dragi sportivi, dorim să vă mai aducem la cunoștință câteva aspecte legate de înscrierea/validarea la competiția Maratonul Via-Maria-Theresia, din 21 august 2021, ediția 7.0.
Drept urmare sportivii care se înscriu trebuie să își validează înscrierea în termenul celor 10 zile calendaristice acordate, în caz contrar înscrierea acestora va fi ștearsă. O să mai fie posibilă o singură dată înscrierea după această etapă, cu validarea în termen util.

Maratonul Via Maria Theresia este o competiție outdoors cu caracter montan. Traseul de maraton (42 km) anul acesta va avea punctul de start de la Fosta Exploatare Minieră de Sulf, din județul Suceava, fiind o cursă de dificultate medie. Traseul de semimaraton este unul de dificultate moderată, iar traseul de ultramaraton cere experiență în astfel de competiții, având o lungime de aproximativ 81 de km și o diferență de nivel pozitivă cumulată de circa 5.000 de m și suprapunându-se parțial potecii tematice Maria Theresia. Traseul de drumeție este unul ușor de trekking pe poteca tematică și este destinat familiilor cu copii, spectatorilor la maraton, începătorilor în practicarea sporturilor montane și iubitorilor de mișcare în natură, drumeții fiind însoțiți de ghizi.

Perioada înscrierilor este din 1.04.2021 până în 31.07.2021. Înscrierea la VMT se face completând formularul on-line din secțiunea înscriere. Deoarece avem un număr limitat de locuri, vom opri înscrierile în momentul în care aceste locuri vor fi ocupate.
Pentru a putea participa la ediția din 2021, concurenții trebuie să plătească o taxă de participare. Aceasta se poate plăti cu cardul sau se virează în contul VMT, RO13BTRLRONCRT0025410804.
Sumele sunt:
– pentru semimaraton taxa este de 100* lei
– pentru maraton taxa este de 150* lei
– pentru ultramaraton taxa este de 200* lei
– pentru drumeție este de 70 lei
*pentru aceste probe s-a aplicat o taxă pentru vizitarea Parcul Național Călimani, taxă percepută de admnistrația acestuia, iar fiecare participant al acestor probe va primi un voucher pe care îl va putea folosi timp de o săptămână.
Toți concurenții înscriși la proba de ultramaraton trebuie să aibă cel puțin un maraton montan parcurs înaintea startului competiției din 21 august 2021. Toți participanții se vor înscrie precizând categoria la care vor lua parte: maraton, semimaraton, drumeție, ultramaraton. Locurile sunt limitate, grăbiți-vă!
Pachetul de start include:
- numărul de concurs
- cronometrare electronică
- un gel/baton energizant

Oprirea / retragerea din cursă:
Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– depășirea timpului limită intermediar;
– situații excepționale;
*Orice participant care nu mai poate/nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze imediat pe organizatori, la start, la punctele de control, la sosire.
Penalizări/ Descalificare:
– aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, zonele vor fi strict monitorizate de voluntari/arbitri;
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu;
– ratarea unui punct de control;
– nerespectarea regulilor competiției;
– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane;
– modificarea sau schimbarea numerelor de concurs;
Timpi limită pentru probe:
Concurenții trebuie să se încadreze, în funcție de probă, în următorii timpi:
– 5 ore maxim pentru semimaraton,
– 9 ore maxim pentru maraton,
Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:
Organizatorul Tășuleasa Social își rezervă dreptul de a modifica programul și/sau traseul curselor VMT în cazul în care vremea nu permite desfășurarea concursului în condiții de siguranță pentru participanți (de exemplu, furtună cu fulgere și trăznete) sau în alte cazuri deosebite. De asemenea, în situații excepționale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înștiințarea în prealabil a celor înscriși.
Antidoping:
Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare. Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut. Căutăm soluții ca pe viitor să putem introduce și teste anti-doping care să fie realizate de instituții acreditate.
