DRUMEȚIE
VIA-MARIA-THERESIA

Proba de drumeție se referă la o activitate în aer liber care constă în mersul pe jos, în zonă muntoasă, în cadrul competiției Maratonul Via Maria Theresia, deci nu este o probă de alergare.

Vor fi două trasee de drumeție organizate, unul pe o distanță de 5 km, iar unul pe o distanță de 10 km. Drumeția care se desfășoară pe o distanță de 5 km, se potrivește familiilor cu copii sau persoanelor care vor să parcurgă o distanță mai scurtă.

Drumeții vor pleca din Poiana Prislop, de unde se va urca accentuat prin pădure de molid aproximativ 2 km până în Poiana Dălbidan, unde ne aflăm pe drumul istoric Maria Theresia. Urmează o coborâre accentuată până în Poiana Terha și mai apoi o urcare scurta, de aproximativ 800 de metri lungime până pe Vârful Buba (1.670 m). Prin pădurea de molid se coboară apoi în două poieni apropiate, Poiana Ciunga Vădanei (1.406 m) și Poiana Prelucilor (1.265 m). De aici începe urcarea spre Vârful Cornului (1.502 m), care nu se atinge, traseul intrând pe o altă curbă de nivel. Pe următorii 1,5 kilometri se coboară ușor prin pădure, până într-o poiana cu o stână. Urmează o nouă coborâre ușoara și o scurtă urcare, care conduc la Cantonul Silvic Tihuța Colibița (Piatra-Fântânele).

Pentru a putea participa, vă rugăm să ne aduceți completat formularul atașat.

Haideți cu noi!

Muntele e despre noi. Noi suntem parte a naturii și ne dorim să explorăm împreună frumusețile locului.

După înregistrare, vă rugăm să vă asigurați că ați completat și aduceți cu dumneavoastră declarația atașată.